Bazı Bebekler Tehlike Anında Neden Daha Az Tepki Verir?

Michigan Eyalet Üniversitesi ve Kuzey Carolina Üniversitesi’nin Chapel Hill’den yaptıkları yeni araştırmaya göre bazı bebeklerin tehlike anında verdikleri tepkinin daha az olmasının sebebinin bebeğin sindirim sisteminin onu nörolojik olarak da etkilemesi, sonucuna ulaşıldı.

Güçlü korku tepkileri olan bebeklerle daha hafif tepkileri olan bebeklerin bağırsak mikrobiyomu da farklı!

Ayrıca yapılan araştırmalar sonucu güçlü korku tepkileri olan bebeklerle daha hafif tepkileri olan bebeklerin bağırsak mikrobiyomunun da farklı olduğunu keşfedildi.

Michigan Eyalet Üniversitesi’nden Rebecca Knickmeyer, Nature Communications dergisinde, “Bu erken gelişim dönemi, sağlıklı beyin gelişimini teşvik etmek için muazzam bir fırsat zamanı” dedi Mikrobiyomun da bundan etkileneceğini vurguladı.

Knickmeyer ve çalışma arkadaşları yaklaşık 30 bebekle yaptıkları çalışmada tüm çocukların anne sütüyle beslenmesi ve hiçbirinin antibiyotik kullanmaması gibi bazı parametrelere dikkat ederek yaptıkları çalışmada çocuklardan dışkı örneklerini analiz ederek mikrobiyomunu karakterize ettiler. Bununla birlikte basit bir test kullanarak bir çocuğun korku tepkisini değerlendirdiler. Bunun sonucunda da araştırmacılar, bağırsak mikrobiyomunun belirli özellikleri ile bebek korku tepkilerinin gücü arasında önemli ilişkiler gördüler.

1 yaşında oluşan mikrobiyal topluluğun içeriğinin korku esnasında verilen tepkilerle ilgili olduğu keşfedildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda 1 yaşında mikrobiyal topluluğun içeriğinin korku tepkileriyle ilgili olduğunu keşfettiler. Daha az korkan çocuklarla tepkileri yüksek olan bebeklerin kakrşılaştırılması sonucunda bazı bakteri türlerinden daha fazla, bazılarında ise daha az bulunduğunu keşfettiler.


Kaynak

Bacteria are connected to how babies experience fear: New research shows that an infant’s gut microbiome could contain clues to help monitor and support healthy neurological development
https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210604135433.htm

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu içeriği paylaşın

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top