Bu Hayvanların Domuz Olduğuna İnanamayacaksınız! Ginepigler (Gine Domuzları)

Son yıllarda özellikle Amerika, Avustralya ve Avrupa’da evcil hayvan olarak birçok eve girerek oldukça popüler olan; çoğu zaman fare, tavşan veya başka bir hayvana benzetilse de Ginepigler (Guinea Pig) yani Gine domuzları, kendilerine özgü özellikleri olan farklı bir kemirgen türüdür. Kökeni Orta ve Güney Amerika’ya uzanan bu şirin canlılar ne yazık ki kobay olarak da kullanılıyor.

Her şeyi kemirmeyen, oldukça ürkek, ısırma huyuna sahip olmayan Gine domuzları saklanmaktan ve okşanmaktan hoşlanırlar. Beslenmeleri de oldukça kolaydır: Et yemeyip sebze, meyve, kuruyemiş, saman veya kuru mama ile beslenirler. C vitaminine olan ihtiyaçları yüksektir, bunu da yediklerinden karşılarlar.

Diğer kemirgenlerden bir farkı da dışkı ve idrarlarının kokmuyor olmasıdır. Bu nedenle evde bakımı da oldukça kolaydır. Ancak ürkek ve hassas yapılarından dolayı küçük bi hatırlatma yapmamızda fayda var: Bu sevimli ve ilginç canlıları yüksek sesten izole etmelisiniz. Aksi taktirde korkudan kalpleri durabilir. Ayrıca çabuk hastalanabildikleri için sıcak veya soğuk ortamlardan da korumalısınız.

Tombul ve tıknaz yapılarına göre sesleri oldukça ince (tiz) olan Gine domuzlarını eğitebilmeniz de mümkün ancak bunun için sabırlı olmalısınız.

Instagram’da reel videomuza göz atın:

Videoyu görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Daha fazla fazla içerik için Moletik’i takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Pet İhtiyaç
Video: Youtube/Mashup Zone

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu içeriği paylaşın

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top