Türkiye’nin Büyük Öğrenci Topluluklarından @mubiyoloji, Yeni Dergisinin İlk Sayısını Yayımladı!

Bilgilendirici bilimsel paylaşımları ile tüm bilim severler tarafından sevilerek takip edilen ve giderek büyüyen bir öğrenci topluluğu olan Marmara Üniversitesi Biyolojik Bilimler Kulübü, @mubiyoloji Dergisi isimli yeni projesini yayımladı!

Birinci sayısında kulüp yönetim ve denetim kurulu üyeleri tarafından özenle üretilmiş içerikler bulunduran @mubiyoloji Dergisi, gelecek sayılarında kulüp üyelerini ve bölüm akademisyenlerini de projeye dahil etmeyi hedefliyor. Türkiye’de bilimi yaymak ve herkese ulaşabilmek için çıktığımız bu yolda @mubiyoloji Dergisini ücretsiz olarak okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yayın İçin Önemli Bir Gün Tercih Edildi

@mubiyoloji Dergisinin ilk sayısı 16 Nisan Biyologlar Günü’nde okuyucularıyla buluşuyor! Biyologlar günü, TUS hakkının kaldırılması, unvan değişiklikleri ile mezunların haklarının yenmesi, laboratuvar kurma hakkının tanınması gibi, biyologların sektör içerisinde seslerini duyurabilmesi için bir araya gelebildikleri önemli ve özel bir gün. Biyologlar kimdir, ne iş yaparlar, özellikle pandemi sürecinde ne gibi yardımları dokunmuştur, aşıları kim geliştiriyor gibi sorulara yanıt bulmak için, Marmara Üniversitesi Biyolojik Bilimler Kulübü’nün geçtiğimiz yıl hazırladığı Biyologlar Günü videosunu izleyebilirsiniz. Tüm Biyologlarımızın Biyologlar Günü kutlu olsun!

Videoyu görüntüleyemiyorsanız tıklayın

Derginin İçeriğinde Neler Var?

Son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri herkesin anlayabileceği bir dil ile hazırlanmış metinler ve özenle hazırlanmış grafikler ile anlatan @mubiyoloji Dergisi’nin birinci sayısında; Oparın ve dünyada yaşamın başlangıcı, Neden bitki yetiştirmelisiniz?, Rüyalarımız: tehdit simülasyon teorisi, Biyomekatronik, Doğadan alınan ilham: biyomimetik, Vücut kaslarına yakından bakış, Çevresel faktörler timsahların evrimini nasıl etkiledi?, Sihirli mantar: psilosibin, Antibiyotik ve antibiyotik direnci hakkındaki gerçekler, Ketojenik diyet ve epilepsi, Tıbbi biyoteknoloji, Koma, Bitkisel hayat ve Beyin ölümü konuları yer alıyor.

Marmara Üniversitesi Biyolojik Bilimler Kulübü’nün günlük olarak paylaştığı bilgilendirici paylaşımları takip etmek için

https://www.instagram.com/mubiyoloji/

https://twitter.com/mubiyoloji

linkedin.com/company/mubiyoloji

YouTube’da Mubiyoloji

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu içeriği paylaşın

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top