Loch Ness Canavarı Avı Yeniden Başladı!

Geçenlerde büyük bir av partisi düzenlendi. Evet, 21. Yüzyılda da av partileri düzenlenmeye devam ediyor, eski alışkanlıkları değiştirmek kolay değil. Ancak tuhaf olan kısmı, avlanacak avın bir canavar olmasıydı! İsterseniz öncelikle nedir bu Loch Ness Canavarı, gelin buna biraz değinelim.

Görsel-1: Loch Ness, maksimum 230 metre derinliğe sahip, İskoçya’nın ikinci en derin gölüdür.

Nedir Bu Loch Ness Canavarı?

Loch Ness, maksimum 230 metre derinliğe sahip, İskoçya’nın ikinci en derin gölüdür. Neredeyse 1400 yıldan beri o gölde birileri bir şey görüyorlar. Bu efsanevi yaratığa gölün adından dolayı “Loch Ness Canavarı” ya da kısaca “Nessie” diyorlar. Loch Ness Canavarı ile ilgili ilk anlatı 1500 yıl öncesine dayanmaktadır. İskoçya’da Hristiyanlığı yaymakla yükümlü olan İrlandalı misyoner Aziz Columba’nın M.S. 565 tarihli notlarında bir canavardan bahsedilir.  Buna göre Columba, kralı ziyarete giderken Loch Ness Gölü’nde yaşadığını söyleyen ve insanları yediğini iddia eden Piktlerin (Günümüz İskoçya’sının doğu ve kuzeydoğusunda yaşamış antik bir halk) cenaze törenine katılır. Columba’nın yazınında, canavarın bir insanı yediğine tanık olduğunu not düşmüştür ve canavara göle geri dönmesini emretmiştir. Tanrı korkusu olan canavar göle dönmüştür ve bir daha kimseye zarar vermemiştir. Bu tarihe geçen ilk Loch Ness Canavarı hikayesidir.

İlk Loch Ness Canavarı Fotoğrafı (!)

Loch Ness Canavarı söylentileri artmaya devam etti. İlk fotoğraf 19 Nisan 1934’te İngiliz cerrah Colonel Robert Wilson’dan geldi. Fotoğraftaki uzun boylu canlı, soyu tükenmiş bir deniz canlısını andırıyordu. İnsanlar bu canlının hayatta kalmış bir dinozor ya da soyu tükendiği zannedilen bir deniz canlısı olduğunu düşünüyorlardı. Daha sonradan bu ilk fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı.

Ortaya atılan söylentiler bilim insanlarının da dikkatini çekti. Yeni Zelandalı bilim insanı ve profesör Neil Gemmel Loch Ness Gölü sularındaki biyoçeşitliliği ölçmek için bazı örnekler aldı. DNA test tekniği sayesinde Loch Ness Gölü’nde neler olup bittiğini öğrenmek istediler. Sonuç olarak suda tahmin edilen Köpek Balığı, Kedi Balığı gibi büyük balıkların DNA’sına rastlanmadı ama yılan balığı DNA’sına rastlandı. Araştırmacılar gölde yılan balıklarının belli büyüklüklere ulaşabileceği konusunda hemfikirler. Bu canlı bir Yılan Balığı mı henüz bilemiyoruz 🙂

Görsel -2: Loch Ness Canavarının tarif edilen temsili resmi.

Gelelim Av Parti’sine 🙂

Yüzlerce gönüllü, İskoçya’daki Ness gölü kıyılarında toplandı. Ve orada bir canavarı avlamaya çalıştılar. Loch Ness canavarını… Böylece yüzyıllardır binlerce kişinin gördüğü iddia edilen bu canavarı bulmak için son 50 yılın en büyük “av partisi” ya da araştırma projesi gerçekleştirilmiş oldu.

Yüzlerce gönüllü, tüm dünyadan kalkıp ta oralara o gizemli şeyin peşine düşmek için gittiler. Bu, son 50 yılın en büyük av partisiydi. Günümüzün av partilerinde silahlar yerine yüksek teknolojili ekipmanlar, sonarlar, ısıya duyarlı kameralarla donatılmış dronelar var. Evet tüm bu insanlar böyle bir gizemin peşine düşerken hem vakitlerini hem de nakitlerini harcıyorlar. Gizemin bir türlü çözülememesi en çok yöre halkının işine yarıyor. Çünkü Nessie efsanesi onlara yılda 52 milyon dolar kazandırıyor. Evet, İskoçya halkı bu canavar sayesinde her yıl turistler sayesinde para kazanıyor.

Loch Ness’in puslu ve soğuk sularında gizemli bir canlı, binlerce yıldır insan zihnini esir almış durumda. Kıvrımlı sırtı, uzun boynu ve yapılan diğer tüm tarifleriyle Loch Ness Canavarı, adeta İskoçya’nın bu ücra doğasının mistik ruhu gibi. Onu bulmak için av partileri düzenlemeye devam ediyoruz. Çünkü bilinmezlik bir yandan bizi korkutuyor, bir yandan da kendine çekiyor. Doğaya dair cevaplandıramadığımız sorularımız var. Onları bir çözersek, sıra kendimize gelecek. Var oluşumuza ait sorulara…

Görsel-3: Loch Ness Gölünde binlerce kişinin gördüğü iddia edilen bu canavarı bulmak için son 50 yılın en büyük “av partisi” ya da araştırma projesi

Barış Özcan’ın Loch Ness Canavarı İle İlgili Videosunu İzleyebilirsiniz 🙂

Loch Ness Canavarını bir de Barış Özcan’dan dinlemenizi tavsiye ederim. Çok farklı bir bakış açısı ile incelemiş. Kullanmış olduğu anlatım tekniği ve fotoğrafların olayın iç yüzünü daha iyi anlattığını düşünüyorum. Yüzyıllardır binlerce kişinin gördüğü iddia edilen bu canavarı bulmak için son 50 yılın en büyük “av partisi” ya da araştırma projesi hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlar bölümünde fikirlerinizi bizlerle paylaşın!

YouTube Video: Barış Özcan’ın Loch Ness Canavarı ile ilgili Videosu https://m.youtube.com/watch?v=_aGiTftfhyo&t=292s&pp=ygUOYmFyxLHFnyDDtnpjYW4%3D


Kaynak
https://www.milliyet.com.tr/molatik/galeri/loch-ness-canavari-hakkinda-10-ilginc-bilgi-78946/2
https://tr.wikipedia.org/wiki/Loch_Ness_Canavar%C4%B1
Barış Özcan’ın Videosu: https://m.youtube.com/watch?v=_aGiTftfhyo&t=292s&pp=ygUOYmFyxLHFnyDDtnpjYW4%3D

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu içeriği paylaşın

2 thoughts on “Loch Ness Canavarı Avı Yeniden Başladı!”

  1. Çok güzel bilgiler öğrendim.Yazınızdaki anlatımınız harika,hiç sıkmıyor.Ayrıca üslubunuz da eğlenceli.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top