Yeşiller Arasında Kalan Mavi Güzellik: Jardin Majorelle Bahçeleri

Jardin Majorelle Bahçeleri Fas’ın güzeller güzeli kırmızı şehri olan Marakeş’te bulunuyor ve görenleri bitki çeşitliliğiyle etkilemeye devam ediyor. Marakeş’in kırmızı şehir olarak anılmasının sebebi ise, tüm binaların tuğla renginin kırmızının güzel bir tonu olması.

Fransız moda tasarımcısı Yves Saint Laurent ve ortağı Pierre Bergé, asıl sahibi Fransız peyzaj ressamı Jacques Majorelle’nin vizyonunu korumak ve halka açık tutmak için 1980 yılında Jardin Majorelle Bahçeleri’ni satın almasıyla günümüzde ismi dünyaca ünlü markası Yves Saint Laurent ile anılmaya başlıyor. 1924 yılında yapımına başlanan bahçe, beş kıtadan gelme 300 bitki türünden oluşan bir çöl serabını içeriyor.

Jardin Majorelle Bahçeleri’ni Ziyaret Etmek

Son yıllarda site inanılmaz derecede popüler hale geldi ve şimdi yılda yaklaşık 900.000 ziyaretçiyle Fas’ın en çok ziyaret edilen turistik yeri haline geldi. On yıl önceki huzurlu vahadan çok uzakta ama yine de büyülü bahçeleri, art deco mimarisi ve mükemmel bir müzesi ile son derece şık bir yer. Çok sayıda ziyaretçiye daha fazla alan eklemek için YSL Vakfı, Aralık 2018’de Bergé’nin 2017’deki ölümüne kadar yaşadığı Villa Oasis’in bulunduğu bölümü açarak bahçeleri genişletti.

Jardin Majorelle Bahçeleri ayrıca güzel bir avlu kafesi, küçük bir kitapçı ve fotoğraf dükkanı, kumaşlar ve mücevherler satan şık bir butik barındırıyor.

Bahçeler, beş kıtadan 300’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor ve bunların çoğu Jacques Majorelle tarafından onlarca yıl boyunca dünyayı dolaşırken toplandı. Ünlü Art Nouveau mobilya tasarımcısı Louis Majorelle’nin oğlu Jacques Majorelle,1886-1962 yılları arasında yaşamış Fransız bir ressamdı. 

Marakeş’te bulunan bu eşsiz güzellikteki bahçeleri ziyaret ederseniz anılarınızı Moletik ile paylaşmayı unutmayın lütfen!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu içeriği paylaşın

1 thoughts on “Yeşiller Arasında Kalan Mavi Güzellik: Jardin Majorelle Bahçeleri”

  1. Avatar
    Fuat berkan sakıcı

    bildiğim kararıyla anadoluya özgü 3000 bitki çeşiti vardı çıkıp da bir botanik bahçe yapalım diyen yok milyarlar kamuda havada uçuyor saçma sapan şeylere harcanıyor güzel bir yazı olmuş

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top