Terminoloji

Borg DNA Nedir? Borg DNA ne anlama geliyor? Kökeni nedir?

Borg DNA Nedir? Borg DNA ne anlama geliyor? Kökeni nedir?

Borg DNA, Borg DNA
İngilizce

Yeni bir ön-basım çalışmasında, Nobel Ödülü sahibi genomik araştırmacıların da aralarında bulunduğu bilim insanları, bataklık topraklarındaki DNA dizilerini keşfettiler.

Yayınlanmamış olan yeni makalede yer alan yazarlar, bu genetik unsurlara “Borg” adını verdiler. Bu adı, Star Trek dizisinde tekrar eden kötü karakterlerden dolayı verdiler çünkü Borglar, diğer organizmaların genlerini asimilasyon ederler. 

Borg DNA, kromozom dışı (ekstrakromozomal) elementlerdir; yani bu DNA dizileri, çoğu hücrenin çekirdeğinde bulunan ve bir organizmanın genetik materyalinin çoğunu içeren kromozomların dışında bulunur. Ekstrakromozomal elementlerin örnekleri, bir konağın kromozomlarının dışında çoğalabilen plazmitleri ve bazı virüsleri içerir. 

Borg DNA, aslen bir bilim kurgu kavramı olarak Star Trek dizisi ve filmlerinde kullanılmıştır. Borg DNA, bu bilim kurgu dizisinde bir tür yapay DNA’dır ve bir canlının doğal DNA’sını değiştirerek, canlıyı bir Borg olmak üzere dönüştürür. Borglar, bir tür yapay zeka olarak tanımlanan yaratıklardır ve birçok canlının DNA’sını değiştirerek, onları kendi takımına dahil ederler.

“Borg” kelimesi, “Star Trek” dizisinde kullanılan bir kurgusal karakter olan Borglar için kullanılır. Kelimenin kökeni, “Star Trek” yapımcıları tarafından kurgulanmıştır ve belirli bir dil veya dil ailesinden kaynaklanmamaktadır. Kelime, Borgların kolektif bir zihin yapısına sahip olduğunu ve bir bütün olarak hareket ettiğini ifade etmek için kullanılmaktadır.

Borg DNA hakkında daha detaylı bilgi almak için Moletik’te yayınlamış olduğumuz içeriğe göz atın!

Bilim İnsanlarını “Şaşırtan” Borg DNA Nedir? Şimdiye Kadar Görülen Hiçbir Şeye Benzemiyor!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu içeriği paylaşın
Yazar hakkında

Cenk Dunat

Merhaba, ben Cenk! Moletik.com’un kurucusu ve içerik üreticisiyim. Marmara Üniversitesi Biyoloji bölümü mezunu, Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği yüksek lisans ve İ.Ü. Bilgisayar Programcılığı öğrencisiyim. Burada herkes için anlaşılır bilim üretmek ve yayınlamak amacıyla ekipçe çalışmaktayız. Bu yolculukta içeriklerimizi paylaşarak ve yorum yaparak bizi desteklemeyi ve hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın :)

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir